Zoek samen naar een goede oplossing

Bij een echtscheiding moeten er vaak afspraken worden gemaakt over verschillende onderwerpen, zoals de verdeling van bezittingen en schulden, alimentatie en de zorg voor kinderen. Het maken van deze afspraken kan emotioneel zwaar zijn en kan leiden tot conflicten tussen de partners. Het is daarom belangrijk om op een respectvolle manier met elkaar te communiceren en om te zoeken naar oplossingen die voor alle partijen acceptabel zijn.

Liever afspraken maken met hulp?

Er zijn verschillende manieren om afspraken te maken bij een echtscheiding. Sommige mensen kiezen ervoor om het proces zelf te regelen, bijvoorbeeld door afspraken te maken tijdens gesprekken met elkaar. Echter wil je zeker zijn dat je de juiste afspraken met elkaar maakt, die fiscaal en volledig uitvoerbaar zijn schakel je de mediator in. De mediator zorgt ervoor dat jullie afspraken duurzaam zijn en voldoen aan de gestelde eisen.

Hulp nodig bij het maken van afspraken?

Emoties verwerken

Het is belangrijk om te onthouden dat het maken van afspraken bij een echtscheiding niet alleen gaat om het oplossen van praktische problemen, maar ook om het verwerken van emoties en het opbouwen van een nieuw leven na de scheiding. Het kan daarom nuttig zijn om professioneel advies te vragen of om deel te nemen aan een groep