Maakt het bedrijf deel uit van het gemeenschappelijk vermogen?

Een echtscheiding kan ingrijpende gevolgen hebben voor een eigen bedrijf. Als je een eigen bedrijf hebt en je gaat uit elkaar, kan het nodig zijn om te bepalen wat er met het bedrijf gaat gebeuren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het bedrijf deel uitmaakt van het gemeenschappelijk vermogen van het huwelijk.

Hoe ga je om met deze beslissing?

Er zijn verschillende manieren om om te gaan met een eigen bedrijf in het kader van een echtscheiding:

– Verkoop het bedrijf: Als je en je ex-partner het eens kunnen worden over de verkoop van het bedrijf, kan dit een oplossing zijn. Zoek professioneel advies om ervoor te zorgen dat de verkoop op een goede manier verloopt.

– Koop de aandelen van je ex-partner: Als je het bedrijf wilt behouden, kan het helpen om de aandelen van je ex-partner te kopen. Zoek professioneel advies om ervoor te zorgen dat de aankoop op een goede manier verloopt.

– Maak afspraken over hoe het bedrijf wordt gerund: Als je het bedrijf wilt behouden, maar je ex-partner ook een aandeel heeft, kan het helpen om afspraken te maken over hoe het bedrijf wordt gerund. Zoek professioneel advies om ervoor te zorgen dat de afspraken op een goede manier worden vastgelegd.

Vraag professioneel advies

Het is belangrijk om te onthouden dat een echtscheiding ingrijpende gevolgen kan hebben voor een eigen bedrijf. Het is daarom belangrijk om professioneel advies te vragen om ervoor te zorgen dat het bedrijf op een goede manier wordt behandeld.