Is er een grote ongelijkheid?

In een echtscheiding kan het nodig zijn om de bezittingen van het huwelijk te taxeren en te verdelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er sprake is van een grote ongelijkheid in inkomsten of vermogen tussen de ex-partners.

Is er hulp bij nodig of redden we het zelf?

Er zijn verschillende manieren om bezittingen te taxeren en te verdelen. Soms gebeurt dit door middel van onderlinge afspraken tussen de ex-partners, maar het kan ook nodig zijn om een professioneel taxateur in te schakelen. Een taxateur kan de waarde van de bezittingen bepalen en adviseren over hoe ze het beste kunnen worden verdeeld.

Factoren die meespelen

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het taxeren en verdelen van bezittingen in een echtscheiding. Zo kan de waarde van de bezittingen afhangen van de leeftijd, de staat en de locatie van de bezittingen. Ook kan de manier waarop de bezittingen zijn gekocht of verkregen een rol spelen.

Stappen die je kan ondernemen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je bezittingen wilt taxeren en verdelen:

– Maak een lijst van alle bezittingen: Maak een lijst van alle bezittingen waarover je moet beslissen, inclusief huizen, auto’s, bankrekeningen, spaargeld, beleggingen en andere bezittingen.

– Zoek professioneel advies: Als je moeite hebt om de waarde van de bezittingen te bepalen, kan het helpen om advies te vragen aan een professioneel taxateur. Zij kunnen je helpen om de waarde van de bezittingen te bepalen en advies geven over hoe ze het beste kunnen worden verdeeld

– Maak een plan: Maak afspraken over hoe de bezittingen het beste kunnen worden verdeeld. Probeer rekening te houden met ieders belangen en overweeg wat het beste is voor jullie beiden op de lange termijn.

Hulp nodig bij het verdelen van uw bezittingen?